Nytt høneprosjekt

Våre vakre ruge-egg
Etter å ha vært uten høner en god periode, etter at både rev og grevling har vært og forsynt seg grovt, ble savnet etter «tuppene» våre for stort. Å oppholde seg ute i hagen uten høner som følger oss rundt, snakker med oss og som deltar nysgjerrig i alt vi gjør, ble rett og slett litt ensomt. På tross av at vi har vært svært fornøyd med de hønene vi har hatt tidligere, tenkte vi nå at vi var villige til å prøve ut noe nytt, og har nå skaffet oss nydelig, lys blå (nesten skyblå) ruge-egg av rasen Engelsk Araucana.

Opprinnelsen til den britiske Araucana hønserasen kan spores 100 år tilbake i tid, mens snakk om at det eksisterte en hønserase som la blå egg, kan dokumenteres helt tilbake til 1520! Hønen veier rundt 2kg og hanen opp til 2,5kg. Denne rasen har noen unike egenskaper som at den blant annet mangler stjert og har et ellers litt pussig utseende, i tillegg til at den legger nydelige lyseblå egg.

Rasen er nok ikke en rase som egner seg best til kjøttproduksjon på grunn av dens størrelse, men kompenserer godt ved å legge vakre egg som har en god størrelse. Noen hevder at rasen er en av de vennligste hønerasene de har eid, mens andre mener den er både skvetten og nervøs. Det gjenstår da bare å se. En av grunnene til at vi ønsker å ruge ut kyllingene selv, er nettopp fordi vi allerede fra starten av ønsker å venne de små til å både bli håndtert og etablere et tillitsbånd til mennesker. Mange oppdrettere sier rasen er perfekt for barn, fordi de faktisk setter pris på å bli håndtert og koset på.

Det sies ellers at Araucana som rase er aktiv og nysgjerrig, og elsker å lete etter godbiter. Får de gå fritt, har de en litt større bevegelsesradius enn de fleste andre høneraser, og de foretrekker å gå den samme ruten daglig. Selv om de lever på bakken, kan de delvis fly.

Etter at de er klekket må vi nok forvente å vente i 5-6 måneder før de begynner å legge egg.

De 6 ruge-eggene våre ble lagt i ruemaskinen i dag, så om 21 dager fram i tid, kan vi forvente at vi endelig får møte våre nye, søte familiemedlemmer. Vi gleder oss veldig og er spent på å bli bedre kjent med våre nye familiemedlemmer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.