Trygghet på armen

Ny klokke på armen

Selv om Martin er en utadvendt og sprudlende type, lett å like, lett og bli glad i, har han også en annen side. En side som kanskje ikke synes så godt for de som ikke kjenner oss.

Som mange andre ungdommer med tilsvarende utfordringer som Martin har, er uforutsette hendelser og endringer noe som skaper usikkerhet og bekymringer. Det kan være hverdagsutfordringer som at bussen var full og tok ikke på flere passasjerer, eller at man glemte å trykke på stopp-knappen og havnet et par busstopp lengre fram enn man skulle og telefon er tom for strøm så han får ikke ringt etter hjelp.

For mange av oss byr en tilsvarende situasjon, i de fleste tilfeller, på en real dose irritasjon og frustrasjon, men for Martin vil en slik hendelse oppleves som både skremmende og stressende. I forbindelse med min nysgjerrighet og søken etter ny og spennende velferdsteknologi kom jeg over et kjempe spennende produkt som i hovedsak var rettet mot eldre. Mamma, som er Parkinson pasienten var midt i den klassiske målgruppen.

ContinYou er mer enn en helseklokke som viser tiden og antall gåtte skritt i løpet av en dag.

Den leverer rett og slett trygghet på armen. – Ikke bare for min mor men også for Martin. På mange måter kan man rett og slett kalle det en utvidet trygghetsalarm, som gjør det mulig å tilkalle hjelp også utenfor husets fire vegger, uavhengig av om telefonen er med eller ikke.

Når det gjelder min mor, gjør det meg tryggere å vite at klokken har en fallalarm som varsler om hun har ramlet og ikke kommer seg opp. Vi er flere søstre og i selve appen kan vi legge inn 3 kontaktperson som vil bli varslet dersom klokken registrerer et fall. I tillegg vil vi få tilgang til GPS posisjonen der mamma befinner seg samt at klokken åpner for muligheten til to-veis kommunikasjon så vi kan holde kontakten dersom uhellet er ute.

For Martin sin del er Trygghetsalarm funksjonen den viktigste. En alarm og samtale aktiveres i det han holder inn knappen på klokka. Nå vet han at han kan få tak i meg dersom han ikke kan bruke telefonen sin. Når alarmen utløses oppgis i tillegg GPS posisjonen hans, noe som er til stor hjelp for oss begge, så slipper vi utfordringene tilknyttet det at han må forsøke å forklare hvor han befinner seg. Dette gir både meg og Martin en annen form for trygghet, og dermed Martin en ny form for frihet.

Vi er veldig spente på hvordan klokken vil fungere for oss i hverdagen. Jeg har ikke rukket å besøke mamma enda, så hun kan få prøve klokken sin, men Martin har brukt den i en liten uke nå. Så langt er han veldig fornøyd, men vi har ikke testet alarm funksjonen enda. Det kan vi få testet ut etterhvert og kommer tilbake til hvordan vi opplever selve funksjonaliteten.

2 kommentarer til «Trygghet på armen»

  1. Jeg synes dere er flinke og jeg liker å lese og føger med hver dag. Dere har virkelig vært en stor inspirasjon for under denne coronaepidemien. Jeg og mamma har snakket om at det hadde vært kult å treffes en gang! Keep the good work up. Peace and love!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.