Høna er løs

Mamsen og høna Harry

Jeg har sagt det før, mamsen har så mange rare påfunn og er litt gal!!!

For ei stund siden fikk mamsen en strålende ide om å skaffe høner i hagen. Hun hadde en lysende ide om at det ikke var nok med 2 terapi-katter av typen Savannah, nå skulle hun jammen meg ordne med terapi-høner, om det i det hele tatt er en ting! Til nå har vi hatt flere høner, for vi har hatt behov for etterfylling siden det har gått sport i det å felle høns for rev og grevling i området vi bor

For få dager siden fant vi Harry ensom og klagende vandre på plena. Vanligvis er det slik at om man ser en høne ute på vandring (siden de er veldig stedbundet, får de ofte gå fritt på eiendommen) er resten av flokken ikke langt unna. Denne dagen var det ikke ei annen høne å se i mils omkrets. Etter søk både i egen og naboenes hage, med lokkerop og godbiter i boks, uten svar og entusiastiske høner som kommer løpende i mot oss, måtte vi dessverre innse at de var blitt nattmat for kjøttetende pelsdotter. Samvittigheten gnog oss, og å la høna Harry være ensom og forlatt ute i hønsehuset virket ikke som en god ide. Dermed flyttet hun inn i huset sammen med oss, hvor hun sover på badet og vandrer fritt rundt i huset på dagtid.

Vi har et helt spesielt forhold til Harry nemlig fordi vi var der i det øyeblikket h*n ble født (klekket). Martin døpte h*n øyeblikkelig lille-Harry uten at vi egentlig visste om det var hane eller høne. Vi vurderte å omdøpe henne til Harriet, men siden hun alltid har blitt kalt Harry, har navnet egentlig blitt værende selv om han er ei høne. 🤦

Forøvrig lever Harry det gode liv innendørs sammen oss, 3 katter og 3 vaktler. I dag vant forelsempel Harry duellen om en stjålet pølsebit fra en av kattene, hvor katten Kompis (også kjent som Grumphy) sto slukøret og så etter godbiten som forsvant med høna.

Harry har på kort tid blitt ei «fang-høne» som helst vil være der vi er og sitte i fange og bli klødd mens vi ser på TV mens h*n skravler i vei. Egentlig burde hun få hospitere et sted der det er flere høner (evt en hane) og leve det gode høne-liv siden mamsen ikke orker å starte med å bygge opp en ny flokk nå når vi går vintertider i møte.

Legger ved mange fine bilder av Harry som dere kan kose dere med ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.